ANTALYA'DA TELEFERİK KABİNİ AÇILDI: 1 KİŞİ ÖLDÜ, 7 KİŞİ YARALANDI!

Antalya'da, Büyükşehir'e ait teleferik kabini açıldı. Akşam saatlerinde meydana gelen olay sebebiyle 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı. AFAD Başkanı Okay Memiş, asılı kalan 16 kabindeki 128 kişinin başarıyla tahliye edildiğini söyledi.

ANTALYA'DA TELEFERİK KABİNİ AÇILDI: 1 KİŞİ ÖLDÜ, 7 KİŞİ YARALANDI!
ANTALYA'DA TELEFERİK KABİNİ AÇILDI: 1 KİŞİ ÖLDÜ, 7 KİŞİ YARALANDI!
ANTALYA'DA TELEFERİK KABİNİ AÇILDI: 1 KİŞİ ÖLDÜ, 7 KİŞİ YARALANDI!

AFAD Başkanı Okay Memiş: "Asılı kalan kabinlerden 16 kabinden 128 vatandaşımızın tahliyesini gerçekeştirmiş olduk. 8 kabinde 43 vatandaşımızın tahliye işlemleri devam ediyor. 4 helikopterle birlikte bu işlemleri sürdürüyoruz. Karadan da özel ekipmanları olan profesyonel ekiplerimizle birlikte kabinlere ulaşıp oradan ip yardımı ile tahliyelerini gerçekleştiriyoruz. Rüzgardan kaynaklı uçuşlarda yer yer sorun yaşanıyor. Güçlü bir müdahale yapıyoruz" ifadelerinde bulundu.

 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde teleferikte mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya açıklamasında: " Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 4 helikopter kurtarma çalışmalarında aktif olarak görev yapmaktadır. Gece arama kurtarma çalışmalarını kolaylaştırmak için bölgeye aydınlatma ekipmanları sevk edilmiştir. Bölgeye AFAD, jandarma, emniyet, sahil güvenlik, UMKE, STK ve itfaiye ekiplerinden toplam; 543 arama kurtarma personeli, 7 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 108 araç, 6 ambulans ile drone görevlendirilmiştir. Kurtarma çalışmaları profesyonel ekiplerimiz tarafından titizlikle sürdürülmektedir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir" söylemlerinde bulundu.

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, teleferik kazasında mahsur kalan vatandaşların kurtarılmasına yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. 

VATANDAŞLARIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Antalya'da teleferik tabanının kopması sonucu yüksekten düşenlerin kimlikleri tespit edildi.

Olayda yaşamını yitiren kişinin Memiş Gümüş (54) olduğu belirlenirken, yaralananların ise, Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Akmaral Abdyldaeva oldukları tespit edildi.

KURTARMA ÇALIŞMALARINA 543 PERSONEL KATILDI

AFAD’ın açıklamasında gece boyunca sürdürülen çalışmalarda toplam 543 arama kurtarma personelinin görev yaptığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 4 helikopter kurtarma çalışmalarında aktif olarak görev yapmaktadır. Gece arama kurtarma çalışmalarını kolaylaştırmak için bölgeye aydınlatma ekipmanları sevk edilmiştir. Bölgeye AFAD, jandarma, emniyet, sahil güvenlik, UMKE, STK ve itfaiye ekiplerinden toplam; 543 arama kurtarma personeli, 7 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 108 araç, 6 ambulans ile drone görevlendirilmiştir. Kurtarma çalışmaları profesyonel ekiplerimiz tarafından titizlikle sürdürülmektedir. 

 

HABER GLOBAL