Yeniden Refah Partisi Van'da 3. Yılını Kutladı

Van İl Başkanı Göksel Yarız, " Yeniden Refah Partimizi kurarken binlerce yol arkadaşımızla birlikte yaşadığımız heyecan, merhum Liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız’ın 1969’da başlattığı kutlu yürüyüşün ilk adımlarının heyecanı ile aynı heyecandı. Partimizi kurarken, yola çıkarken karşılaşacağımız zorlukları biliyorduk. Birinci 40 yılı bizzat yaşadığımız için, ikinci 40 yılda da nasıl engellerle karşılaşacağımızı, hangi sıkıntılarla karşı karşıya kalacağımızı, bu yolun uzun ve meşakkatli bir yol olduğunu, bu yolda yürümenin zor ve zahmetli olduğunu biliyorduk" ifade etti.

Yeniden Refah Partisi Van'da 3. Yılını Kutladı
Yeniden Refah Partisi Van'da 3. Yılını Kutladı

Başkan Yarız, Milli Görüş Lideri Erbakan Hocamız’ın sözüyle;

EYY MG’ÇÜLER … TARİHE BAKIN İNANCINIZA SARILIN, MİLLİ GÖRÜŞE SARILIN ZULÜM EBEDİ OLAMAZ, KÖTÜLÜK MUTLAKA HÜSRANA UĞRAYACAKTIR, BATIL MUTLAKA MAĞLUP OLACAKTIR, ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR

sözlerine kulak vererek yola çıktık. “Biz tarih boyunca büyük zaferlerimizi, biz bütün büyük zaferlerimizi iman, iman, imanla kazandık!” sözlerine kulak vererek yola çıktık.

-“Eğer biz inanır ve çalışırsak Allah bize yardım eder, Allah bize yardım ederse kimse bize galip gelemez.”inancıyla yola çıktık.

Milletimiz için “Paylaşımda Adalet” ve “Yönetimde Adalet” tesis edeceğimize dair “Milli Görüş sözü” vererek yola revanolduk.

Biz bu yola çıkarken dış güçlere, holding patronlarına, medya patronlarına güvenerek yola çıkmadık, biz önce Allah’a sonra da bu aziz Millet’e güvenerek yola çıktık.

Yeniden Refah Partimiz’in daha ilk adımlarında takip edeceğimiz siyaset anlayışını da tanımladık, dedik ki;

1.Yeniden Refah Partimiz Milli Görüş zihniyetini temsil edecek, Milli Görüş’ün orijinal açılarından bir derece dahi sapma göstermeyecek

2. “Hakkı üstün tutan”maneviyatçı” “nefis terbiyesini esas alan” siyaset yapacağız.

3. Siyaseti ibadet olarak gören anlayışla hareket edeceğiz

4. “Dünyacı” değil, “Ahiret öncelikli” siyaset yapacağız

5. Reel politik değil, dava siyaseti yapacağız

6. Partimiz Siyasete zerafet ve nezaket getirecek

7. Kim yapmış olursa olsun doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilme erdemini gösteren siyaset yapacağız

8. Sadece eleştiren değil, çözüm üreten siyaset

9. Gizli ajandası olmayan, samimi siyaset

10. “Önce Dış Güçler”, “Önce İmtiyazlılar” anlayışı ile değil, “Önce Millet” anlayışı ile yapılan siyaset

11. Söylemlerle eylemlerin uyumlu olduğu siyaset

12. Gençlere daha çok yer verilen siyaset

Bugün itibariyle 81 ilimizde, 900’den fazla ilçemizde teşkilatlarımızı kurduk. Pek çok ilimizde köy ve mahalle teşkilatlarımızı tamamladık. Hakkari’mizden Çanakkale’mize, Sinop’umuzdan Antalya’mıza ülkemizin her köşesini ahlak ve maneviyatın “Hilali”, bereketin ve kalkınmanın “Başağı” ile kuşanmış tabelalarımız ve bayraklarımız sarmış durumdadır.

“En zor zamanda Milli Görüş sancağını tutup kaldıran ikinci 40 yılın kahramanları” olarak tarihe geçecek Yeniden Refaht eşkilatlarımıza da bir kez daha teşekkür ediyoruz."dedi.