VAN'DA İFLAS BAYRAĞINI ÇEKEN ESNAF SAYISI 57'YE ULAŞTI!

TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Mart ayına ilişkin açılan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, Mart ayında kapanan şirket sayısı bir önceki aya göre artış gösterdi. Artan enflasyon ve maliyetler esnafı olumsuz etkilerken Vanlı esnaflarda enflasyondan nasibini aldı.

VAN'DA İFLAS BAYRAĞINI ÇEKEN ESNAF SAYISI 57'YE ULAŞTI!
VAN'DA İFLAS BAYRAĞINI ÇEKEN ESNAF SAYISI 57'Yİ ULAŞTI!

 Artan maliyetler karşısında çaresiz kalan esnaflar dükkanların kepenklerini indiriyor. İşsizliğin ve yoksulluğun had safhada olduğu Van’da da esnaf son yıllarda zor günlerden geçiyor. Esnafın yaşadığı sıkıntılar istatistiklere de yansıyor. TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin) verilerine göre, Van’da Mart ayında kapanan iş yeri sayısı bir önceki aya göre artış göstererek 57'ye ulaştı.

 

TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği )’dan derlenen verilere göre, Van’da Mart ayında kapanan şirket sayısı bir önceki aya göre artış gösterdi. Van’da Şubat ayında 22 iş yeri (şirket+kooperatif+gerçek kişi ticari işletme) kapanırken, Mart ayında kapanan iş yeri sayısı 57 oldu. Van’da Mart ayında kapanan şirket sayısı 19, kooperatif sayısı 7, gerçek kişi ticari işletme sayısı ise 31 oldu.

 

ŞEHRİVAN HABER