VAN FERİT MELEN HAVALİMANI KAPANMASI İLE İLGİLİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI! 

Aylardır kapanması gündemde olan Van Ferit Melen Havalimanı ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.

VAN FERİT MELEN HAVALİMANI KAPANMASI İLE İLGİLİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI! 
VAN FERİT MELEN HAVALİMANI KAPANMASI İLE İLGİLİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI! 

Aylar önce kapanacağı haberi gündemde olan Van Ferit Melen Havalimanı ile ilgili iddialarla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Aylar önce gündemde olan ama daha sonra uzun bir süre sessizliğini koruyan Van Ferit Melen havalimanının kapanması ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. 

Zemin etüdü (yeraltı tabakalarının durumu, derinlik, jeolojik yapı türü, elektrik özdirenci, temel zemini) çalışmalardan dolayı tadilata girecek olan havalimanındaki süreç belli olurken, iki etaplı çalışmalar geçtiğimiz günlerde başladı. İlk etap çalışmalarının havalimanı kapanmadan ilerleyeceği ve bu süreçte bir aksama olmayacağı öğrenilirken o çalışmalar ile ilgili yeni detaylar da ortaya çıktı.

1. etap çalışmaları yapılacak olan o alanda, bir süre sonra ikinci etap çalışmaları başlayacak ve bu süreçte havalimanını kullanılamayacak.

2. etap çalışmaları devam ederken havalimanı üç aya yakın bir zaman kapalı kalacak ve Van'a gelmek ve gitmek isteyen yolcular Muş Alparslar Havalimanı üzerinden uçuş gerçekleştirilecek. Bu süreçte yapılacak uçuşlar için de iki il arasında ücretsiz araçlar ile sevk işlemleri gerçekleştirilecek, denildi.