VAN BÜYÜKŞEHİR 'KONSERDE İSRAİL BAYRAĞI AÇILDI' İDDİALARINA YASAL İŞLEM BAŞLATTI 

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlendiği iddia edilen konserde ‘Katil İsrail Bayrağı Açıldı’ haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek haberi yapan şahıslar ve kurumlar hakkında yasal işlemler başlattıklarını duyurdu.

VAN BÜYÜKŞEHİR 'KONSERDE İSRAİL BAYRAĞI AÇILDI' İDDİALARINA YASAL İŞLEM BAŞLATTI 
VAN BÜYÜKŞEHİR 'KONSERDE İSRAİL BAYRAĞI AÇILDI' İDDİALARINA YASAL İŞLEM BAŞLATTI 

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlendiği iddia edilen konserde ‘Katil İsrail Bayrağı Açıldı’ haberlerine yalanlama açıklama geldi. Belediye tarafından bu iddiayı ortaya atan şahıslar ve kurumlara yasal işlem başlattı.

Van büyükşehir belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada “Belediyemizi karalama, kara propaganda kamuoyunu yanıltıcı" olduğu duyurdu.

Belediye:

“Son iki gün içinde bazı haber sitelerinde Van Büyükşehir Belediyemiz ile ilgili asılsız, kamuoyunu yanıltıcı, yalan haberler yer almıştır.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlendiği iddia edilen Konserde Katil İsrail Bayrağı açıldı’ haberleri tamamen yalan ve yanlıştır.

Belediyemizin yönetime geldiği günden bu yana habere konu olan hiçbir etkinlik ve konser düzenlenmemiştir.

İsrail tarafından Gazze katliamının başladığı günden bu yana İsrail’le her türlü ticari ilişki yürüten kesimlere ilişkin her hangi bir haber yayınlamayan, basın etik kurallarına uymayan, iktidara yakın basın kuruluşları yalan haberlerle belediyemizi karalamaya çaba sarf etmektedir.

SABAH GAZETESİ YALANA ORTAK

Yalan ve yanlış haberi ilk yayınlayan ve sonradan kaldırdı. Sırasıyla Mynet, Günebakış, Yeni Akit, Karaman Postası, bir kaç youtube sayfası ile diriliş postası instagram sayfaları kullanmıştı. 

Van Büyükşehir Belediyesinin karalamak için yalan ve kara propaganda yürüten basın yayın kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulunup gerekli yasal işlemler başlatıldı” açıklamasında bulunuldu.