YÖK BAŞKANI EROL ÖZVAR ÜNİVERSİTELER İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI!

YÖK Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 akademik yılı bahar dönemiyle ilgili kararları açıkladı. Bahar döneminin pazartesi günü başlayacağını belirten Özvar, "Uzaktan eğitim kararı nisanda yeniden değerlendirilecek" söyledi.

YÖK BAŞKANI EROL ÖZVAR ÜNİVERSİTELER İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI!
YÖK BAŞKANI EROL ÖZVAR ÜNİVERSİTELER İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI!

 YÖK Başkanı Özvar, 2022-2023 akademik yılı bahar dönemiyle ilgili kararları açıkladı. Başkan Özvar, üniversitelerdeki eğitim ve depremin etkilediği öğrencilerle ilgili alınan kararları açıkladı. Buna göre, bahar yarıyılı 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlayacak. Uzaktan eğitim kararı nisan ayında yeniden değerlendirilecek. 

"UZAKTAN EĞİTİM KARARI NİSANDA YENİDEN ELE ALINACAK"

Kahramanmaraş merkezli depremin etkileri, depremden etkilenen vatandaşlarımızın ile öğrencilerimizin barınma durumları gibi birçok faktörü bir arada değerlendirerek 2022-2023 akademik yılı bahar döneminin uzaktan eğitimle tamamlanmasının uygun olacağına karar verilmişti. Bütün çabamız normalleşmenin en kısa zamanda tamamlanmasınadır. Ön lisans, lisans ve lisans üstünde bahar dönemi ile sınırlı olmak kaydıyla bazı kararlar alındı. Bu kararları alırken uzman ve bilim insanlarımızla, STK'larla gerekli değerlendirmelerde bulunduk. Alınan kararlar nisan ayı başında yeniden gözden geçirilecek. Hibrit öğretim seçeneği de değerlendirilecek. Biz inşallah nisan ayı başları gibi aldığımız kararları yeniden değerlendireceğiz. 

YÖK Başkanı Özvar, depremden etkilenen öğrencilerden talep edenlerin bahar döneminde kayıtlarının dondurulması ve bu sürenin azami öğrenim süresinden düşülmemesine karar verildiğini söyledi.

Özvar, depremden etkilenen öğrencilerin uygulamalı programlarda birinci derece yakınlarının ikamet ettiği ildeki üniversitelerde özel öğrenci olabileceğini ifadelerinde bulundu.

Özvar devamında: Bundan sonra da YÖK camiamızın depremin yaralarının sarılması konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğini vurgulamak isterim. Depremden doğrudan etkilenen 11 ildeki yükseköğretime ilişkin durum değerlendirmesi yapmak isterim. Bölgede bulunan üniversiteler toplam örgün öğrenim öğrencisinin yüzde 9'una ev sahipliği yapmaktadır. Öğrencilerimiz ve personellerimiz arasında maalesef kayıplarımız da bulunmaktadır. Birinci dereceden yakınlarını kaybeden öğrencilerimiz ve personellerimiz mevcuttur. Bu aşamada kayıp sayısıyla ilgili açıklama yapmayı henüz doğru bulmuyoruz. 

Depremin olduğu günden itibaren YÖK olarak bütün üniversite yönetimleri ile doğrudan temasla çok yakın iletişim içine girdik. Bu iletişim sayesinde bölgedeki öğretim elemanlarımız, öğrencilerimizin durumuyla alakalı veriler topladık. Bu veriler sürekli güncellendiğinden dolayı bu rakamları sizlere tam olarak ifade edemiyoruz. Bu konuda AFAD resmi açıklamaları yapmaktadır. Depremde hayatını kaybeden öğrenci, öğretim elemanı veya idari personeli olan üniversitelerimizin sayısı toplam üniversitelerimiz kadardır. Neredeyse bütün üniversitelerimiz öğretim elemanlarından, öğrencilerinden depremde etkilenmiş, depremden menfi olarak etkilenmiş paydaşlarıyla doludur. 

Kampüslerimizle ilgili güncel durum... 11 ildeki ön incelemelerde çoğu kampüsümüzde yıkılan bina olmadığı görülmüştür. Az sayıda ağır hasarlı bina mevcuttur. Tüm illerde çoğu binamız kullanılabilir durumdadır. Afetzedelere hizmet sunmaktadır. Üniversitelerimizin diğer fakültelerinden de bölgeye giderek uzmanları ile insanlarımıza hizmet eden çok sayıda öğretim elemanlarımız var. Pek çok öğrenci kulübü, hızlı şekilde hareket ederek uzmanlıkları ile bölgede çalışmalar yapmışlardır. İyileşme sürecinde üniversitelerimize kritik roller düşmektedir. İllerin yeniden kalkınmasında üniversitelerimizin büyük katkısı olacaktır. 

HABER GLOBAL