RUSYA-UKRAYNA SAVAŞIN 4. GÜNÜNDE UKRAYNA BOMBARDIMAN ALTINDA!

4. gününde çatışmalar Rusya Ukrayna arasında şiddetleniyor. Rusya başta Harkiv ve Kiev olmak üzere Ukrayna'nın pek çok şehrine hava saldırısı gerçekleştiriyor.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞIN 4. GÜNÜNDE UKRAYNA BOMBARDIMAN ALTINDA!
RUSYA-UKRAYNA SAVAŞIN 4. GÜNÜNDE UKRAYNA BOMBARDIMAN ALTINDA!

Kiev'den direniş çağrıları yapılıyor. Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyonları sürerken son olarak Batı dünyası, bazı Rus bankalarını SWIFT sisteminden çıkarma kararı aldı. 

UKRAYNA-RUSYA VE MÜZAKERELERE YEŞİL IŞIK YANDI!

 Rusya ve Ukrayna'dan art arda yapılan müzakerelerde Rusya Belarus'ta müzakere yapılmasını önerdi. Zelenskiy ise Belarus yerine İstanbul, Varşova ve Budapeşte'de müzakere olabilir "dedi.

Kremlin'den yapılan açıklamada "Varılan anlaşmaya göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve devlet başkanlığı yönetimi de dahil olmak üzere diğer dairelerin temsilcilerinden oluşan Rus heyeti, Ukraynalılarla müzakereler için Belarus'a gitti. Müzakereleri Gomel'de başlatmaya hazır olacağız. Ukrayna'yı bekliyoruz" söylendi.

RUS BİRLİKLERİ HARKOV'A GİRDİ

Ukrayna basını: Harkov Bölgesel Devlet İdaresi Başkanı Oleg Sinegubov, Rus birliklerinin Harkov'a girdiğini söyledi. Sivillerden sokağa çıkmamaları istendi

ZELENSKIY'DEN YENİ AÇIKLAMA

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ordusuna karşı 'yurtdışından gelecek gönüllülerle uluslararası lejyon' oluşturacaklarını söyledi. Zelenskiy, "Bu, ülkemize verdiğiniz desteğin kilit önemdeki kanıtı olacak" dedi.

AVUSTRALYA'DAN UKRAYNAYA SİLAH TEDARİĞİ

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, NATO ortakları aracılığıyla Ukrayna'ya saldırı silahı tedarik edileceğini duyurdu.

ODESSA'DA HAVA SALDIRISI UYARISI

Odessa'da hava saldırısı uyarısı yapıldı. Roket saldırısı düzenlendiği açıklandı. Sokağa çıkma yasağı 28 Şubat sabahına kadar uzatıldı. 

SUMİ'DE 6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ukrayna'nın kuzeyindeki Sumi'deki Rus birliklerinin saldırısında 7 yaşındaki kız çocuğu dahil 6 kişi öldürüldü.

RUS BİRLİKLERİ: HERSON VE BERDYANSK ABLUKA ALTINDA

Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı: Rus birlikleri dün Herson ve Berdyansk'ı abluka altına aldı. Geniçevsk ve Herson yakınlarındaki Çernobayevka Havaalanı kontrol altına alındı.

KİEV'DE RADYOAKTİF BİR TESİSE ATEŞ AÇILDI

Ukrayna basını, Ukrayna Nükleer Düzenleme Devlet Müfettişliği, mermilerin Radon Derneği'nin Kiev şubesinin radyoaktif atık bertaraf sahasına isabet ettiğini bildirdi. Radyasyon izleme sistemi arızalı olmasına rağmen, saldırılar güvenlik kameralarıyla kaydedildi. Ön değerlendirmeye göre, sıhhi koruma bölgesi dışındaki insanlar için herhangi bir tehdit yok.

BM'DEN UKRAYNA AÇIKLAMASI

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 64 sivilin hayatını kaybettiğini ve 240 sivilin yaralandığını duyurdu.

BM GENEL KURULU OLAĞANÜSTÜ OTURUMU İÇİN BUGÜN TOPLANIYOR

 Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), bugün BM Genel Kurulu’nda Ukrayna konusunda olağanüstü oturum yapılması karar tasarısı için toplanacak.

New York saati ile pazar günü 15.00’te (TSİ 23.00) yapılacak BMGK özel toplantısının duyurusu yapıldı.

FRANSA'DAN, UKRAYNA'YA SAVUNMA TEÇHİZATI DESTEĞİ GELDİ

 Fransa hükümeti, Rusya'ya karşı ekonomik ve mali yaptırımları güçlendireceğini belirterek, Ukrayna'ya savunma teçhizatı sağlayacaklarını ve Rus şahsiyetlerin finansal alacaklarını donduracağını duyurdu.

RUSYA İLE OLASI MÜZAKEREDE KIEV DİKTE EDECEK

 Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, Rusya ile yapılacak olası müzakerelerde Ukrayna'nın dikte edeceği bir pozisyonda olacağını söyledi.

HARKOV BOMBALANIYOR

Gazeteci Christo Grozev, Ukrayna'nın eski Avusturya Büyükelçisi Olexander Scherba'nın da paylaştığı bir video kaydı yayınlayarak, Kiev'in sürekli bombardıman altında olduğunu ve toplam 500 tanktan oluşan 3 konvoyun farklı yönlerden şehre yaklaştığını duyurdu.

HARKOV BOMBALANIYOR

Rusya, Ukrayna'nın en büyük ikinci şehri Harkov'u havadan yoğun şekilde bombalamaya başladı. Harkov'da petrol boru hattının vurulduğu belirtiliyor. Rusya uçakları, Vasilkov'da bulunan bir petrol deposunu da balistik füzeyle vurdu.

GOOGLE'DEN RUS HAMLESİ

 Youtube'dan sonra Google da devlet Tarafından Finanse Edilen Rus Medyasının kendi platformu üzerinden para kazanmasını askıya aldı

Kaynak: HABER GLOBAL