İYİ PARTİ LİDERİ AKŞENER GERİ DÖNDÜ! MİLLET İTTİFAKI YENİDEN MASADA!

Millet İttifakı’nın toplantısına dakikalar kala  Akşener ile Kılıçdaroğlu görüştü. Akşener'in ertelenen Millet İttifakı toplantısına katıldı. Saadet Partisi'nin ev sahipliğindeki toplantının ardından, ittifakın ortak cumhurbaşkanı adayı açıklanacak.

İYİ PARTİ LİDERİ AKŞENER GERİ DÖNDÜ! MİLLET İTTİFAKI YENİDEN MASADA!
İYİ PARTİ LİDERİ AKŞENER GERİ DÖNDÜ! MİLLET İTTİFAKI YENİDEN MASADA!

Millet İttifakı cephesinde hareketli saatler yaşandı. ABB (Ankara Büyükşehir Belediyesi) Başkanı Mansur Yavaş ile İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Merkezi'ne kritik bir ziyarette bulundu. 

Başkan Akşener, İmamoğlu ve Yavaş'la görüştükten sonra parti genel merkezinden ayrıldı. Daha sonra Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında bir görüşme gerçekleşti. 

Görüşmeye ilişkin, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu bir açıklama yaptı. Zorlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olması önerisinde bulunduklarını hatırlatarak, “Genel başkanımız Saadet Partisi'nde yapılacak toplantıya katılma kararı almışlardır. Milletimize hayırlı olmasını diliyorum” söyledi.

İYİ PARTİ GENEL BAKANI MERAL AKŞENER MASAYA GERİ DÖNDÜ, TOPLANTI BAŞLADI

Açıklamadan dakikalar sonra önce Kılıçdaroğlu, sonra da Akşener, Saadet Partisi'ne giriş yaptı. Akşener'in masaya dönmesinin ardından 6 lider kritik toplantıda yeniden bir araya geldi.

Saadet Partisi'nin ev sahipliğindeki toplantının ardından, ittifakın ortak cumhurbaşkanı adayı açıklanacak. İsmin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olması bekleniyor.

CHP, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti liderlerinin saat 14.00'teki görüşmesine dakikalar kala İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etmişti.

14.00'te toplanması gereken 5'li masa toplantısı da bu görüşmenin sonucunun beklenmesi için ertelenmişti. 

İki belediye başkanının ziyaretinin amacı ise İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun açıklamasıyla netleşti. Zorlu, Meral Akşener'in Yavaş ve İmamoğlu'nun Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcıları olmaları önerisini sunduğunu bildirdi.

"2018'de Millet İttifakı'nın işbirliğiyle büyük bir başarı yakalamış sayın büyükşehir belediye başkanlarımız, Sayın Genel Başkanımızı ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında, her iki belediye başkanımıza seçilecek 13. Cumhurbaşkanın yetkili, icracı iki cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları konusunda kendilerine önerilerini iletmiştir. Bu önerilerini önümüzdeki dakikalar içerisinde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na da Sayın Genel Başkanımız aktaracaktır. Müzakere süreci bu şekilde, bu dakikalardan itibaren devam edecektir. Katılmasını bekliyor ve umut ediyoruz" ifadelerinde bulundu.

HABER GLOBAL