12 MADDE TALEP EDİLDİ: ANKARA'DA SAĞLIKÇILAR İŞ BIRAKTI!

TTB(Türk Tabipler Birliği) dahilinde sağlık çalışanları, Ankara’da iş bıraktılar. Sağlık çalışanları, taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda greve devam edeceklerini söyledi

12 MADDE TALEP EDİLDİ: ANKARA'DA SAĞLIKÇILAR İŞ BIRAKTI!
12 MADDE TALEP EDİLDİ: ANKARA'DA SAĞLIKÇILAR İŞ BIRAKTI!

 TTB (Türk Tabipleri Birliği)’nin sağlık çalışanlarının özlük haklarını içeren düzenlemenin Meclis’e getirilmesi için başlattığı eylemler kapsamında sağlık çalışanları bugün Türkiye genelinde işlerini bırakmaya karar verdi.

 Sloganları GÖREV olarak başlatılan, hastanelerde aciller hariç iş bırakan sağlık çalışanları, Ankara’da Hacettepe Hastanesi önünde buluştular. “Hakkımız olanı alana kadar mücadeleye devam. Beyaz g(ö)rev’deyiz” pankartı ardında toplanan sağlıkçılar, “Direne direne kazanacağız”, “Baskılar bizi yıldıramaz“ sloganları atıyorlar.

ATO (Ankara Tabip Odası), Ankara Diş Hekimleri Odası, SES(Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası) ile Dev-Sağlık-İş Sendikası’nın katılımlarıyla yapılan basın açıklamasında ortak talepler tekrarlandı.

Ankara Tabip Odası’ndan Volkan Tümer, gelinen noktada sağlık sisteminin işlemez hale geldiğini söyledi. Pandemi ile birlikte sağlıkçıların çalışma koşullarının daha da kötüleştiğine dikkat çeken Tümer, derinleşen krizle birlikte ekonomik haklarda da ciddi kayıplar yaşandığını ve geçinemeyecek duruma geldiklerini kaydetti. Sağlık sisteminde yaşanan tüm olumsuzlukların sağlık emekçilerine yansıtıldığını ifade ederek, “Pandemiyle beraber daha da derinleşen yanlış sağlık politikaları, ülkeye olduğu gibi sağlığa da yansıtılan şiddet dili her geçen gün daha da can yakmakta” diyen Tümer, “Hemen her gün sağlık emekçileri ölümlere varan sağlıkta şiddet ile karşı karşıya gelmelerine rağmen, güvenli işyerleri ve etkili-caydırıcı yeni bir sağlıkta şiddeti önleme yasası ise bakanlığın gündeminde dahi değildir. Bugün buradan bir kez daha haykırıyoruz” dedi.

 G(Ö)REV'E 

(GAZETE DUVAR.)